Vi bruger cookies for at sikre du får den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside - skift indstillinger

  Anders Kjærgaard fra Siriuspatruljen

  Anders Kjærgaard fra Siriuspatruljen

  Bliv fan ?

  Slædepatruljen Sirius

  Det er ikke svært at holde hovedet koldt når temperaturen i værste fald kryber under -45 på de op til fire måneder lange slæderejser. Men det kræver også andre ting, når man indgår i den 12 mand store specialenhed, der hævder dansk suverænitet i nationalparken i Nordøstgrønland – et 18000 km langt operationsområde, der strækker sig langs kysterne og som er ca. fire gange større end Danmark. Det stiller både særlige fysiske, men ikke mindst psykiske krav til soldaterne. Endvidere kræver det en naturlig forståelse og respekt for landets natur og den meget interessante polarhistorie, der har fundet sted, og som man stadig den dag i dag finder dokumentation på.

  Forud for selve den 26 måneders lange tjeneste i Nordøstgrønland pågår en længere udvælgelses- og uddannelsesproces strækkende sig over ca. ni måneder, der ruster soldaterne til at kunne håndtere den hverdag og de mange-facetterede udfordringer, der venter i Grønland: om vinteren med hundeslæde på slæderejser, om sommeren på fjordene med små kuttere og indimellem den daglige stationstjeneste i hovedkvarteret Daneborg.

  Anders Kjærgaard gjorde tjeneste ved patruljen fra 2009-2011 og igen som leder for hhv. Sirius forskole 2014-2015 og leder af patruljen 2015-2016. Forud for - og indimellem - færdiggjorde han uddannelsen som cand.psych og arbejder i dag som militærpsykolog i forsvaret på Flyvestation Karup.

  Billetter

  Beklager, vi har ikke nogen Anders Kjærgaard fra Siriuspatruljen billetter på sale i øjeblikket.