Vi bruger cookies for at sikre du får den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside - skift indstillinger

  Barselona

  Barselona

  Bliv fan ?

  Barselona har i løbet af de sidste to år taget Danmark med storm – med udsolgte koncerter i hele landet, en P3 Guld nominering og optrædener på Roskilde Festival, Heartland og Smukt Fest har de slået deres navn fast som et af de absolut stærkeste nye navne herhjemme. Rud Aslak og Rasmus Theodor, duo’en bag Barselona, begyndte i sommeren 2016 at udgive de første numre på Soundcloud, som i løbet af nogle måneder kulminerede i tre mixtapes spækket med sol, sommer og ungdommelig synth-pop. I løbet af 2017 udgav Barselona dernæst debut EP’en ’Drengepop’ – der blev rost til skyerne af de danske medier - bl.a. Soundvenue som kvitterede med 5 stjerner. Soundvenue kårede ydermere debut EP’en til at være blandt de 10 bedste danske udgivelser i 2017. Et halvt år efter udgav Barselona deres seneste EP 'Sommerkys', der med singlerne 'Hvornår feat. Thøger Dixgaard', 'Tættere På Hende' og 'Et År' fik cementeret Barselonas plads på den danske musikscene.

  Nu er Barselona klar med ikke blot ét men to hele albums – ’Hjertebank’ og ’Legebørn’ der udkommer d. 15. marts. En fuldkommen ekstraordinær bedrift af to unge drenge på 18 år, og en milepæl for et band der allerede har bevist at succes kræver mod, hårdt arbejde og en drivkraft om konstant at være i udvikling. Netop denne drivkraft har været et afgørende element i hele processen omkring de to kommende albums, hvor at nysgerrighed for at afsøge genrer har været grundlaget for to forskellige albums, der hver især rummer deres helt eget musikalske univers.

  I tiden efter vi havde lavet 'Sommerkys' tog vi en masse i studiet uden at have en stor plan for hvad det skulle føre til. Vi ville bare lave musik, og vi ville lave lige præcis den slags musik vi havde lyst til. Efter nogle måneder havde vi en kæmpe bunke sange, men det var som om at sangene pegede i forskellige retninger, og vi syntes det var forkert og uforeneligt at samle dem på ét album. Det var her vi fandt på idéen om at lave to albums. 'Hjertebank' som er opløftende og dansevenligt og 'Legebørn' som er med udgangspunkt i en organisk instrumentering, et mere dystert tekstunivers og (til tider) et ordentligt skud distortion-guitar.

  Barselona udgav i efteråret 2018 singlen 'Fra Wien Til Rom', der for alvor åbnede op for dette nye kapitel og var startskuddet på det, der skulle lede hen til udgivelsen af de to nye albums. Sidenhen fulgte Barselona op med singlerne ‘Har Været På Vingerne’, ’Samme Båd’, ’Åbne Arme’, ’Bankende Hjerter’ og ’Fridag pt. 2’, der på diskret vis løftede lidt af sløret for, at der var tale om to særskilte værker med hver deres særegne lyd og univers. Det er derfor ikke uden grund, at Barselona ofte bliver omtalt som et af landets mest progressive og fremadstormende bands, der med deres uforbeholdne trang til at skabe har begået en ekstraordinær bedrift med to hele albums - en bedrift der på samme tid er smuk, bemærkelsesværdig og sjælden i en tid, hvor kalkylebaseret streamingsstrategier ofte ligger øverst på dagsordenen.

  Barselona fortsætter derved rejsen med udgivelsen af de to nye albums ’Hjertebank’ og ’Legebørn’ – en rejse, der med deres kompromisløshed om at gøre tingene på deres helt egen måde, kan være med til at bryde med de klassiske skabeloner, og skubbe til både grænser, genre og tendenser. Barselona tager i forbindelse med udgivelsen af de to nye albums på forårsturne, hvor de besøger landets 4 største byer. Heldigvis tager bandet dog allerede til efteråret på endnu en tour, hvor de besøger 9 byer rundt i landet.

  Billetter

  Beklager, vi har ikke nogen Barselona billetter på sale i øjeblikket.