Vi bruger cookies for at sikre du får den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside - skift indstillinger

  Status på Covid-19-ramte arrangementer. Brændpunkt 1989

  Brændpunkt 1989

  Bliv fan ?

  Brændpunkt 1989 
  Bag Jerntæppet i ord, billeder og toner

  Berlinmurens fald i 1989 er en af den nyere tids mest skelsættende begivenheder. Menneskene i landene bag jerntæppet fik deres frihed, og vi i vesten fik mulighed for at udforske den rige kultur fra den før så lukkede del af verdenskortet.

  Under titlen "Brændpunkt 1989" fortælles historien fortælles i ord, billeder og toner d. 27. september kl. 19 i Metronomen. Arrangør er Musikforum Frederiksberg.

  Hør den personlige beretning om mødet med den nye verden fortalt af Rikke Helms (cand. mag. i russisk og dansk), som stod for at åbne Det Danske Kulturinstitut først i Baltikum og siden i Sankt Petersborg. I dag er hun rejseleder ved Akademisk Rejsebureau og øser af sin viden til turister på kulturrejser i Østeuropa. 

  Billedkunstneren Lotte Tauber Lassen har lavet en stemningsfuld kunstvideo til lejligheden med bl.a. historiske klip, som hun har bearbejdet og sat sammen til en helhed. Den både overrasker og vækker minder om en ikke så fjern fortid, hvor verdensbilledet var et helt andet.

  På scenen er Rudersdal Kammersolister, der trods musikernes skandinaviske rødder og det lokale tilhørsforhold, er født ud af den østeuropæiske musiktradition.

  Det var den russiske komponist Lera Auerbach, der plantede ideen til ensemblet, da hun gæstede Rudersdal Sommerkoncerter i 2017. Året efter optrådte musikerne for den verdensberømte georgiske komponist Giya Kancheli, der beskrev dem som "outstanding". I år har de netop uropført to værker skrevet til dem af de anerkendte russiske komponister Elena Firsova og Dmitri Smirnov. Og til november tager kammersolisterne på deres første turné, som går til Rusland.

  I Metronomen spiller de tre værker for strygere fra årene omkring 1989 af nogle af Østlandenes vigtigste komponister: polske Krzysztof Penderecki, russiske Alfred Schnittke og georgiske Giya Kancheli. Musikken er mørk, gribende og stemningsfuld, og det sidste værk ledsages af Lotte Tauber Lassens video. 

  Koncerten er en del af et firårigt temaprojekt omkring De Fire Elementer, og "Brændpunkt 1989" er det første af 4 projekter omhandlende elementet ild. 

  Billetter

  Beklager, vi har ikke nogen Brændpunkt 1989 billetter på sale i øjeblikket.