Vi bruger cookies for at sikre du får den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside - skift indstillinger

  Den store strandingsskandale

  Den store strandingsskandale

  Bliv fan ?

  Kom og hør museumsinspektør Jens Thidemann fortælle om en af de største strandingsskandaler der fandt sted ved Kandestederne. I 1839 gik hele det store bjærgningsapparat i gang, og før sagen var bragt til ende havde flere embedsmænd mistet bestillingen og var blevet sat på vand og brød for magtmisbrug og dobbeltspil.

  Når et skib strandede på Skagens kyster, og evt. overlevende var reddet sikkert i land skiftede dramaet hurtigt fokus over på de mange værdier, der med ét også var skyllet i land på kysten. Der var ofte mange penge på spil, og en god skilling at tjene for både bjærgere, købmænd og embedsmænd. Indimellem kunne det også være svært at skille den ene fra den anden, når både redningsmænd og embedsfolk også blev direkte involveret i bjærgningen og havde flere roller i den samme sag. Da barken Watson strandede ved Kandestederne i 1839 gik hele det store bjærgningsapparat i gang - også kaldet for den store strandingskandale. 

  Inkluderet i prisen er en sandwich samt en vand/øl, og billetten gælder også til Kystmuseets åbne afdelinger i en uge fra arrangementets dato. 

  Billetter

  Beklager, vi har ikke nogen Den store strandingsskandale billetter på sale i øjeblikket.