Vi bruger cookies for at sikre du får den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside - skift indstillinger

  Hirsholmene under besættelsen

  Hirsholmene under besættelsen

  Bliv fan ?

  Kom om hør Kystmuseets formidler Kenneth Kristensen fortælle en beretning om det lille øsamfunds oplevelser på og omkring Hirsholm under besættelsen.

  Under den tyske besættelse af Danmark 1940-45 undgik det lille samfund på Hirsholmene heller ikke tyskerne, i det der blev stationeret flere soldater på øerne end der var indbyggere. På trods af dette, kom øboerne gennem besættelsen uden alvorlige konfrontationer med besættelsesmagten. De blev dog også vidne til krigens grumme alvor mens den stod på. Soldaternes tilstedeværelse på to af øerne ser man den dag i dag i form af betonbunkere.

  Dette foredrag er et forsøg på at klarlægge hvorfor Hirsholmene var så vigtig for tyskerne under besættelsen, og hvilke aktiviteter de havde på øerne, hvilken indflydelse det havde på indbyggere og gæster, samt hvilke hændelser der udspandt sig på og omkring Hirsholmene.

  Det er et eksempel på, hvordan danskerne og de tyske soldater på en lille ø under besættelsen, havde en fælles interesse i at få dagligdagen til at fungere under de givne forhold.

  Billetter

  Beklager, vi har ikke nogen Hirsholmene under besættelsen billetter på sale i øjeblikket.