Vi bruger cookies for at sikre du får den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside - skift indstillinger

  Kultur Mashup - Møn

  Kultur Mashup - Møn

  Bliv fan ?

  Oplev det første officielle kultur mash-up af lyd, natur, lys, mørke og sanseoplevelser på og omkring Materialgården i Liselund Slotspark på Møn, når guitarist, komponist og kapelmester Mark Solborg’s lyd møder billedkunstner og designer Rune Fjord's magiske univers af flora, fauna og geologi.

  Scenen er sat i Liselund Slotspark, med den episke Møns Klint som bagtæppe og to fantastiske kulturbegivenheder samlet i skøn forening.

  Skønhed & Forfald installation - Kl. 15.00

  Rune Fjord gennemgår sine forskellige lyssatte laboratorieinstallationer, fordelt rundt omkring i parken. I skumringerne vil du møde forrådnelse, forfald og død i en skøn forening af vækst og spiring – spejling mellem lys og mørke smelter sammen.

  I laboratoriet ligger der instruktioner til små eksperimenter som deltagerne selv kan undersøge under kyndig vejledning af kunstneren.

  Med en overbevisende sans for skønhed, har Fjord skabt et levende arkiv af forrådnelse og forfald. Fx. er svampesporer bearbejdet med dyrkningsmedier og processen er fastfrosset i resin, plantedele er bearbejdet æstetisk og dufte destilleret af årstidens blomster. Laboratoriet er et udtryk for menneskets drift mod at forstå, det man undrer sig over og evnen til at forestille sig nye sammenhænge. Fjord har frisat det traditionelle videnskabelige laboratorium og realiseret et
  samarbejde mellem naturvidenskab og kunstneriske kompetencer i nye systemer og sammenhænge.


  Både kolde og varme forfriskninger tilbydes i den rullende skovbar under hele seancen og frem til koncerten på Materialgården, hvor krostuen også er åben.

  Intermezzo og/eller guidet tur i Liselund slotspark - Kl. 17:00

  Krostuen på Materialgården åbner for publikum og drop-in gæster.
  For publikum der har booket guidet tur med spisning via Billet.dk, vil der være opdækket til let spisning og drikke i krostuen.
  Baren vil være åbent under hele arrangementet. 

  Tungemål koncert - Kl. 18:00

  T U N G E M Å L er optaget af den elektriske guitar som stemme i en nutidig kammermusikalsk sammenhæng. Med dette omfattende projekt ønsker Solborg at udfordre og undersøge den intime koncertoplevelse samt udvikle metoder og værktøjer til det skabende arbejde med denne. En udvikling, nuancering og bevidstgørelse af den moderne guitar i samspil med akustiske instrumenter, og de rum musikken opføres i.

  Hvordan er det man taler - alene og sammen med andre - når man er den eneste der oversættes gennem en højtaler? .. kan man spille både akustisk og forstærket - samtidigt? ..og kan man komme tættere på den skabende musikers intime stemme.

  Guitarist , komponist og kapelmester Mark Solborg har i løbet af de sidste 3 år, sideløbende med sit arbejde med ensembler og koncerter, udforsket og udviklet sit instrument og et musikalsk sprog. 
  T U N G E M Å L illustrerer og dokumenterer gennem tre bind Solborgs undersøgelser, opdagelser og angreb på guitarens sprog - og samtalen i det intime akustiske rum.

  Priser - forsalg:

  100,- billet til:

  • Skønhed & Forfald installation + varmdrik + 1 genstand/vand
  • Let spisning på Materialgården + 1 genstand/vand 
  • Tungemål koncert + 1 genstand/vand


  50,- billet til:

  • Skønhed & Forfald installation + varmdrik + 1 genstand/vand
  • Tungemål koncert

  Der er mulighed for overnatning på gården i begrænset omfang. Skriv til materialgaarden@gmail.com hvis dette har interesse. 

  Materialgården, som ligger i udkanten af den naturskønne Liselund Slotspark, vil over de næste mange år danne rammen om mange nye spændende projekter og tiltag, hvoraf det er et af de første skud på stammen. Se mere på www.facebook.com/Materialgaarden/ for update og aktiviteter.,

  Koncerten TUNGEMÅL af Mark Solborg er støttet af Statens Kunstfond og Snyk. Installationen og feltlaboratoriet til undersøgelse, bearbejdning og arkivering af havens flora, fauna og geologi, er også støttet af Statens Kunstfond i samarbejde med Liselund Laboratorium, Vordingborg Kommune, Kulturgenerator Foreningen og Materialgården – Liselund

  Billetter

  Beklager, vi har ikke nogen Kultur Mashup - Møn billetter på sale i øjeblikket.