Vi bruger cookies for at sikre du får den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside - skift indstillinger

  Status på Covid-19-ramte arrangementer. Med MY 1135 over Lillebæltsbroen til det jernbanehistoriske Fredericia

  Med MY 1135 over Lillebæltsbroen til det jernbanehistoriske Fredericia

  Bliv fan ?

  Fotos: Søren Jakobsen

  Søndag den 6. september kører Danmarks Jernbanemuseum til det jernbanehistoriske Fredericia og DSB Mindelund. Der er afgang fra Odense Banegård kl. 10.25. Når vi ankommer til Fredericia Banegård, stiger vi af toget. Formidlingschef Anna Back Larsen er med på turen og fortæller om Fredericias betydelige jernbanehistorie. Fredericia er knudepunkt for jernbanetrafikken mod nord, øst og syd. Vi går ad Jernbanegade til DSB Mindelund, der er anlagt til ære for de jernbanearbejdere, der er omkommet i tjeneste fra 1847 til i dag. Her skal vi høre udvalgte arbejderes historie – bl.a. historien om de jernbanefolk, der døde i en ulykke ved Hansted den 26. december 1876. Vi kører retur mod Odense kl. 12.45.

  Vi kører med MY 1135

  My-lokomotiverne blev fra introduktionen indbegrebet af styrke og et moderniseret DSB. Fra leveringen kørte det de internationale tog og de store landsdelstog, som E-maskinerne ellers havde stået for. Fra 1954 blev det leveret i fire serier fra Nohab i Sverige, der byggede på en licens fra General Motors i USA. MY 1135 blev leveret som en del af 3. serie fra 1957 og udgik af den ordinære drift i 1997. Det blev dog brugt som tjenestelokomotiv frem til 2009. MY 1135 er ny-restaurereret og fremstår i sin oprindelige bemaling. 

  Tidspunkt og sted

  Søndag den 6. september 2020.

  Turen varer ca. 3 timer med afgang fra Odense Banegård kl. 10.25 med ankomst til Fredericia kl. 11.15. Vi kører retur fra Fredericia kl. 12.45 og ankommer til Odense kl. 13.35.

   

  Dette gælder for turen:

  • Der købes nummererede pladser til de enkelte vogne. Vi gør opmærksom på, at når købet er gennemført, er det ikke muligt at ændre sædenummer eller få ombyttet til en anden vogn.
  • Der er afgang fra Odense Banegård, hvor spornummer så vidt muligt vil fremgå af skærmene på banegården.
  • Kom i god tid inden afgang.
  • Billetten giver ikke adgang til Danmarks Jernbanemuseum.
  • Det tager ca. 15 min. at gå fra Fredericia Banegård til DSB Mindelund. Vi gør opmærksom på, at Mindelunden ligger på en bakke, der ikke egner sig til gangbesværede.
  • Det er ikke muligt at købe drikkevarer eller snacks på turen.
  • Det er  muligt at medbringe mad og drikke. Vi henstiller til, at der tages hensyn til de gamle bevaringsværdige vogne, når der indtages mad og drikke. Der er mulighed for at købe frokost på Fredericia Banegård efter turen til DSB Mindelund.
  • Hunde kan ikke medbringes på kørslen. Der er ikke plads til barnevogne, kørestole og rollatorer på denne kørsel. 
  • Turen gennemføres indenfor myndighedernes anbefalinger og påbud ift. COVID-19 med ret til ændringer fra myndighederne.
   Opdateret 17.8: Regeringens krav om mundbind i kollektiv trafik gælder også denne kørsel.
  • Der er opsat håndspritautomat ved hver vogn. Personalets anvisninger skal følges.
  • Har du sygdomssymptomer, så opfordrer vi til, at du bliver hjemme. Host og nys i ærmet, hold afstand og følg i øvrigt de almindelige COVID-19-regler. Medbring gerne egen hånddesinfektion. 
  • I tilfælde af aflysning refunderes billetprisen, og personer, der har købt billet, vil få besked direkte.

   

  Priser

  Voksne: 160 kr. inkl. gebyr

  Børn (5-17 år): 110 kr. inkl. gebyr

  Medlemmer af Museumsklubben: 125 kr. inkl. gebyr. Som kortindehaver kan du købe billet med rabat, både til dig selv og en ledsager. Ved billettering ombord på toget skal gyldigt klubkort fremvises.

  Billetter

  Beklager, vi har ikke nogen Med MY 1135 over Lillebæltsbroen til det jernbanehistoriske Fredericia billetter på sale i øjeblikket.