Vi bruger cookies for at sikre du får den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside - skift indstillinger

  Myter og musik

  Myter og musik

  Bliv fan ?

  Igennem århundreder har komponister været fascinerede af den græske mytologi, der byder på masser af drama om kærlighed, ære og kamp. Rudersdal Kammersolister viser hvordan tre komponister fra det 19., 20. og 21. århundrede har brugt fortællingerne og fortolket dem i deres eget tidsbillede.

  Romantikeren Franz Liszt (1811-1886) har skildret den ultimative kærlighedshistorie "Orfeus og Eurydike". Den exentriske polske komponist Karol Szymanowski (1882-1937) beskriver i sine "Myter" med et luftigt impressionistisk tonesprog forskellige mytologiske væsner: Arethusa, Narcissus, Dryader og Pan. Vores egen Pierre Dørge har kastet sig over den voldsomme fortælling om Minotaurus, der havde tyrehoved og menneskekrop, og udruller dramaet for solo cello i "Kritti Cello Labyrinth". Imellem værkerne læses der højt fra "Ovids Forvandlinger".

  Rudersdal Kammersolister blev dannet i 2018 af en gruppe af Øresundsregionens førende kammermusikere. De optræder i forskellige konstellationer og kan her opleves som klavertrio.                 

  Musikerne ved aftenens koncert: Christina Pryn, violin, John Ehde, cello og Manuel Esperilla, klaver

  Billetter

  Beklager, vi har ikke nogen Myter og musik billetter på sale i øjeblikket.