Vi bruger cookies for at sikre du får den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside - skift indstillinger

  Status på Covid-19-ramte arrangementer. Rundvisning Hørsholm Egns Museum NY udstilling

  Rundvisning Hørsholm Egns Museum NY udstilling

  Bliv fan ?

  Rundvisning ved historiker Jacob Helmbæk i Hørsholm Egns Museums nye udstilling: "1770 – Slottet, Struensee og Trykkefrihedeni" i åbningsweekenden 28.-29. november.
  Tag med tilbage til dengang det prægtige Hirschholm Slot blev bygget – senere kaldet "Nordens Versailles" – og bliv bekendt med slottets stiltræk og hvordan hoflivet udspillede sig på slottet.
  På rundvisningen vil vores formidler fortælle jer om nogle af de spændende historier som knytter sig til Hirschholm Slot.
  I centrum står de dramatiske begivenheder og det berømte trekantsdrama mellem kong Christian d. 7., hans kone Caroline Mathilde og den kongelige livlæge Struensee, som fandt sted på Hirschholm Slot i 1770'erne.
  Fra kongens (og Struensees) hånd gik befalingen om ophævelsen af censuren den 4. september 1770. Det indledte tre vilde år med trykkefrihed i Danmark.
  I skal høre mere om Struensees jerngreb om magten, og om denne særlige tid i danmarkshistorien hvor en fri offentlig debat blev etableret for første gang.  
  Vi skal også kigge på nogle af de mange smædeskrifter, mod Struensee, som cirkulerede i samfundet efter ophævelsen af censuren, og høre om hvorfor at netop Struensee blev mål for folkelig hån.
  Vi slutter rundvisningen af med at trække tråde op til nutidens debat om ytringsfrihed og se på hvordan unge gymnasieelever har fortolket debatten i billedform.
  Pga. forsamlingsforbudet kan der kun tilmeldes 9 personer pr. rundvisning.

  Billetter

  Beklager, vi har ikke nogen Rundvisning Hørsholm Egns Museum NY udstilling billetter på sale i øjeblikket.